Telephone Whatsapp
NABH Accredited NABL Accredited ISO Certified
NABH Accredited NABL Accredited ISO Certified

Fibroscan

FIBROSCAN

Fibroscan

Also Known As: FIBROSCAN
₹4,000
Enquire Now
Home Collection
Not Available
Report TAT
1 Day
Category
FIBROSCAN

1. Fatsing 4 hrs required  2. Bring Blood markers and imaging records related to liver onl

1. What is a FibroScan?
Ans. FibroScan is a painless test that checks the stiffness of your liver. It helps to know if there is scarring (fibrosis) or fat in the liver. Q
2. Why is this test done?
Ans. Check for liver damage in hepatitis, fatty liver, or other liver diseases Monitor progress of liver disease Q
3. Is fasting required?
Ans. Yes. Usually 4 hours of fasting is required.Water is allowed. Q
4. Do we need a full bladder?
Ans. No. Q
5. Is it safe?
Ans. Yes. It is painless, safe and does not use radiation. Q
6. Is appointment mandatory ?
Ans. Appointment is preferable else you will have to wait for your turn . Q
7. Is an attendant required ?
Ans . Generally not required Q
8. Is there any need to bring previous records ?
Ans. Yes , bring relevant old records .

The Turnaround Time (TAT) depends on the following factors:

  • Registration date and time
  • Type of scan or test
  • Scan time or sample collection time

In uncommon circumstances, TAT may be delayed due to test complexity or reasons beyond our control. You will be informed of the estimated TAT at the time of registration.

Not sure which test to book?

Talk to our team — we'll guide you to the right diagnostic service in minutes.